Met veel plezier kijken wij terug op onze Klantendag. Bekijk snel de aftermovie hieronder en geniet met ons mee

 

Met veel plezier kijken wij terug op onze Klantendag. Bekijk snel de aftermovie hieronder en geniet met ons mee!

  

 

Tijdens de Bitcare Klantendag ging Kinderdagverblijf de Kikkertjes naar huis met de Bitcare Vlog Award 2017. 

En wat zijn de kinderen blij verrast met deze mooie prijs! Zo te zien is het ook nog eens een multifunctionele beker.

 

 

 

Binnenkort kun je een brief van de Belastingdienst verwachten met het nieuwe percentage voor de werkhervattingskas premie (WHK premie) voor 2018.Binnenkort kun je een brief van de Belastingdienst verwachten met het nieuwe percentage voor de werkhervattingskas premie (WHK premie) voor 2018.

In tegenstelling tot de overige sociale premies is het percentage voor deze premie verschillend per bedrijf.

Maak je geen gebruik van de Bitcare salarismodule, dan kan je het percentage doorsturen naar je salarisadministrateur. Maak je wel gebruik van de Bitcare salarismodule, volg dan onderstaande stappen.

 

Hoe in Bitcare in te voeren?

Op onderstaande afbeelding is terug te zien waar het WHK premiepercentage is terug te vinden in de brief van de Belastingdienst.

WHK Belastingdienst

 

Het WHK premiepercentage is in de algemene instellingen van de organisatie in te voeren. Je komt hier door op het tandwiel naast de naam van je organisatie te drukken en te kiezen voor ‘Instellingen’

Algemene instellingen

 

Vervolgens kiest u het bedrijf waarvoor u het WHK premiepercentage in wilt voeren.

Bedrijfsinstellingen

 

Scroll vervolgens naar de onderkant van de pagina onder het tabblad 'Basis'. Hier kunt u het WHK premiepercentage invoeren, druk vervolgens op bewaar om uw wijzigingen op te slaan.

Premie WHK Bitcare

 

Deze stappen zijn ook terug te lezen in de volgende helpfile:

Achtergrondinformatie: Hoe wordt het WHK premiepercentage bepaald?

De Belastingdienst bepaald per werkgever het WHK percentage, hiervoor zijn een aantal gegevens bepalend:

1. Het premieloon in het kalenderjaar van twee jaar eerder

2. Het aantal medewerkers wat in de WIA/WAO terecht is gekomen

3. De sector

4. Of de werkgever eigenrisicodrager is voor de WGA en/of ZW

 

Op basis van bovenstaande gegevens wordt je bedrijf ingedeeld in één van de volgende drie groepen.

  • Kleine bedrijven: Dit zijn bedrijven waarvan het premieloon kleiner is dan 10 maal het gemiddelde premieplichtig loon € 328.000. Zij krijgen een WHK percentage gebaseerd op de gemiddelde WIA/WAO schade in hun sector.

  • Middelgrote bedrijven: Dit zijn bedrijven waarvan het premieloon tussen de 10 en 100 maal het gemiddelde premieplichtige loon ligt (€ 328.000 tot € 3.280.000). Zij krijgen een WHK percentage gebaseerd op hun eigen aandeel in de WIA/WAO schade, waarbij de sector de bandbreedte aangeeft waarbinnen het percentage moet vallen.

  • Grote bedrijven: Dit zijn bedrijven waarvan het premieloon groter is dan 100 maal het gemiddelde premieplichtige loon (groter dan € 3.280.000). Zij krijgen een WHK percentage dat volledig op de individuele WIA/WAO schade van het bedrijf is gebaseerd)

 

Bron: https://www.uwv.nl/overuwv/Images/gedifferentieerde-premies-wga-en-ziektewet-2018.pdf

Je weet dat je als ondernemer verplicht bent de identiteit van jouw werknemers te controleren. Je controleert dit vóór aanvang van het dienstverband aan de hand van het originele identiteitsbewijs. Een kopie bewaar je in het dossier van de medewerker.  

Verificatieplicht geldig identiteitsbewijs

Bij het controleren van de identiteitsbewijzen moet je op een aantal punten letten. De pasfoto moet kloppen, de fysieke kenmerken (lengte en leeftijd) moeten kloppen, de nationaliteit moet op het document staan (ook bij buitenlandse werknemers) en de vervaldatum van het document mag op het moment van controleren nog niet verlopen zijn.

Bewaarplicht identiteitsbewijs

Het is belangrijk om een duidelijke kopie van de voor- en achterzijde van de werknemer te bewaren. Het documentnummer, de pasfoto en het burgerservicenummer dienen goed leesbaar te zijn. De kopie dient bewaard te worden tot minstens 5 jaar na het kalenderjaar waarin de werknemers uit dienst gaan. Wanneer het identiteitsbewijs verloopt van een werknemer gedurende zijn dienstverband, hoef je geen nieuwe kopie te maken.

Jouw werknemers zijn verplicht om tijdens het werk een geldig identiteitsbewijs bij zich te dragen, bij een controle van de Inspectie SZW dient een werknemer deze bijvoorbeeld te kunnen tonen.  Hier dien je als werkgever op te wijzen. Dit geldt niet alleen voor mensen die rechtstreeks bij je in dienst zijn, maar ook voor ingehuurde arbeidskrachten.

Misschien heeft u er al mee te maken gehad? Als dit niet het geval is, zou het zomaar zo kunnen zijn dat medewerkers binnenkort verlof aanvragen voor de eerste week van 2018 of misschien al verlof aanvragen voor de voorjaarsvakantie 2018.

 

De medewerkers kunnen zonder problemen in Bitcare Personeel verlof aanvragen voor 2018. Er wordt binnen Bitcare Personeel rekening gehouden met de officiële feestdagen. Als er dagen in 2018 worden opgenomen, dan zullen deze van het tegoed van 2018 af gaan nadat wij het verlofjaar, voor u hebben geopend (dit gebeurt begin januari automatisch). Verlof opgenomen in 2018 heeft geen invloed op het huidige verlofsaldo van 2017. Mochten er medewerkers verlof hebben aangevraagd in 2018 dan ziet u dit terug in de jaarplanning van 2018. 

Tip: beoordeel het aangevraagde verlof secuur bij het aflopen van contracten in de eerste maanden van 2018 zodat niemand voor verrassingen komt te staan. 

De volgende feestdagen zijn toegevoegd: 

Datum                Feestdag

01-01-2018        Nieuwjaar        
02-04-2018        Paasmaandag
01-05-2018        Dag van de arbeid
10-05-2018        O.H. Hemelvaart
21-05-2018        Pinkstermaandag
21-07-2018        Nationale feestdag
15-08-2018        O.L.V. Hemelvaart
01-11-2018        Allerheiligen
11-11-2018        Wapenstilstand
25-12-2018        Kerstmis

Zelf feestdagen toevoegen

Mochten er binnen uw bedrijf feestdagen gelden die niet in bovenstaande lijst terug te vinden zijn is het mogelijk om deze toe te voegen. Hoe u dit doet is terug te lezen in de helpfile: Hoe voeg ik feestdagen toe?

 

 

klantendagBE

 

Komt u ook naar de Bitcare Klantendag?

Donderdag 16 november 2017

18:45 - 22:00

 

Samenwerken, van elkaar leren, samen delen, elkaar inspireren,
persoonlijk contact en samen beleven met Bitcare.

 

Programma:

18.45 uur   Welkom
19.00 uur   Presentatie & uitreiking Bitcare Awards
19.45 uur   Diner & Netwerken
22.00 uur   Koffie / Thee & Einde

  

Wij zouden het erg leuk vinden als u er bij kunt zijn. U kunt zich eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Natuurlijk mag u een collega meenemen. Het aantal beschikbare plekken is beperkt, dus meld u snel aan. Vol is helaas vol.

 

De Bitcare Klantendag 2017 wordt dit jaar georganiseerd bij het Van der Valk Hotel in Beveren. Op deze prachtige locatie willen wij graag samen met jullie een mooie avond beleven. Van der Valk Hotel Beveren is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Klik hier voor de routebeschrijving naar Van der Valk Hotel Beveren.

 

Wij zien uit naar uw komst. Tot 16 november!

Met vriendelijke groeten,

Het Bitcare Team

Onderstaand informeren wij u graag over alle verbeteringen die wij in Bitcare voor u hebben doorgevoerd.

 

Onderstaand informeren wij u graag over alle verbeteringen die wij in Bitcare voor u hebben doorgevoerd.

Op donderdag 16 november 2017 organiseren wij de Bitcare Klantendag bij Van der Valk Hotel Restaurant in Beveren. Wij houden u op de hoogte. 

 

BC FLITS KLANTENDAG BE min

Laat je verrassen door wat Bitcare jou kan opleveren en ontdek zelf de voordelen van de totaaloplossing in de kinderopvang.

 

Iedere kinderopvang heeft ermee te maken: inschrijvingen, contracten, personeel, planning, factureren, loonadministratie en nog vele andere processen. Je bent gewend dit te doen met je huidige pakket, maar toch kriebelt het. Want eigenlijk wil je het anders hebben, moderner, meer van deze tijd. Digitaal, tijdsbesparend en eenvoudig werken en communiceren met ouders en medewerkers via app's. Geen verschillende pakketten en contracten meer met verschillende aanbieders, maar één echte moderne totaaloplossing voor de langere termijn.

Bitcare is dé enige software aanbieder in de markt die alles aanbiedt in één totaaloplossing, inclusief de gehele HR- en salarisadministratie voor jouw medewerkers. Bicare is er voor iedereen: de ouders, de groep, de medewerkers, de planners (kinderen & personeel), de financiële afdeling, personeelszaken, het management en de directie. Met als resultaat een efficiëntere werkwijzen en hogere medewerker- en oudertevredenheid. Laat geen tijd meer verloren gaan en pak nu het moment om over te stappen!

 

doelgroepen

 

Een moderne oplossing voor jouw ouders

 

Wat willen de ouders van vandaag? En, niet te vergeten, wat verwachten de ouders van morgen? Hoe overtref je deze verwachtingen? Ouders willen goede zorg voor hun kind(eren), goed opgeleide pedagogisch medewerkers, een heldere pedagogische visie, een schoon en veilig pand, maar ook eigentijdse communicatie. Ze vinden het fijn op de hoogte gehouden te worden middels berichtjes en foto’s. En het liefst realtime en digitaal via een app. Daarnaast verwachten ze eenvoudig extra- en ruilverzoeken te kunnen doen en terugkoppeling te krijgen. Dit alles is mogelijk met de Bitcare Ouder app. Sterker nog, je kunt de ouders direct geruststellen en laten zien hoe goed het kind het op jouw opvang heeft middels een persoonlijk en uniek berichtje.

Heb jij altijd al willen weten waarom de ouders zo enthousiast zijn over Bitcare? Kijk dan snel het filmpje van de Ouder app.

 

Alleen het beste voor jouw medewerkers

 

De pedagogisch medewerkers leggen op de werkvloer alle dagelijkse activiteiten van de kinderen vast met enkele aanrakingen op de iPad. Het schrijven op papier van de dagelijkse ritmes wordt daarmee vervangen. Naast activiteiten kunnen er ook kleine verhaaltjes, een groepsactiviteit en foto’s direct verstuurd worden naar de ouders. Een enorme tijdbesparing en volledig digitaal werken. Zo is alle belangrijke informatie altijd up-to-date, zoals medische- en contactgegevens, allergieën en verjaardagen. Ook is de planning altijd inzichtelijk en kunnen er wijzigingen, zoals ziekte en verlof, doorgevoerd worden. Interne aantekeningen voor de overdracht (niet inzichtelijk voor ouders) zijn ook mogelijk. Naast de tijden van de kinderen, kunnen de medewerkers ook de tijden van zichzelf registreren via de iPad. Super handig voor de GGD en de eventuele salarisafhandeling via Bitcare.

Wil jij met jouw medewerkers ook op een moderne manier samenwerken en daarmee tijd besparen die ten goede komt van de kinderen? Bekijk dan het filmpje van de Werkvloer app.

 

Start vandaag nog!

 

Wil jij klaar zijn voor de toekomst? Nu is het moment om over te stappen en te kiezen voor de lange termijn oplossing van Bitcare. Klik hier voor de 7 voordelen van Bitcare. Ervaar via een vrijblijvende demonstratie en/of proefversie hoe compleet en uniek Bitcare is voor jouw kinderopvangorganisatie. Klik hier voor een handig filmpje voor het gratis opstarten van jouw eigen proefversie.

Start vandaag nog! Bel ons op 085 401 5151 of mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Nelleke en Jim van kindercentrum Amberrosia delen hun ervaring met Bitcare

 

 BITCARE REFERENTIE

Wanneer u Bitcare aanbeveelt bij uw collega’s dan ontvant u van ons een mooi cadeau!

Midden in het mooie Antwerpen bevindt zich kinderdagverblijf Moustache. Een inclusief, ecologisch en biologisch kinderdagverblijf met plaats voor 14 kindjes, waar pedagogiek op de voorgrond wordt gezet.

Midden in het mooie Antwerpen bevindt zich kinderdagverblijf Moustache. Een inclusief, ecologisch en biologisch kinderdagverblijf met plaats voor 14 kindjes, waar pedagogiek op de voorgrond wordt gezet. Starten met een apart karakter, dat was wat eigenaresse Veronique wilde. En Bitcare is een hele mooie aanvulling hierop.  

2200px Bitcare 23sep2015 DSC7910 min

 

Gepuzzel

"De reden dat we zijn overgestapt op Bitcare is vooral het vergemakkelijken van de administratie. De totale opvang-puzzel die u moet hebben, om alles over een periode van 2 jaar mooi in te vullen. Dat was administratief veel te moeilijk voor mij," vertelt Veronique eigenaresse van kleinschalig Kinderdagverblijf Moustache. "Voorheen werkte ik met Excel, maar dat vroeg heel wat werk. Bitcare is het programma wat alles automatisch voor u doet!

 

Waarom Bitcare?

“Het schema, vooral voor de inschrijvingen van de kindjes, daarvoor is overzicht belangrijk. Dat is ook de puzzel die ik bedoel”, grapt Veronique. “Bitcare laat dit in één oogopslag zien”. Het is niet alleen het praktische wat voor mij handig moest zijn. De lay-out moest ook leuk en modern zijn. Natuurlijk mag het ook niet te ingewikkeld zijn.”

“Oh, wat ook de doorslag gaf”, voegt Veronique er aan toe, “is dat we een dove mama hebben. Door de chatfunctie van Bitcare konden wij het mobieltje waar we haar mee sms’ten laten vallen. Kosten reducerend dus!”

 

2200px Bitcare 23sep2015 DSC7680 3 min

 

Wat heeft de overstap u opgeleverd?

“Een pak minder werk, vooral administratief,” zegt Veronique meteen. “Ook hebben we heel tevreden ouders. Het fotosysteem vinden ze heel leuk. En als ze zien dat het kindje in de namiddag nog slaapt, dan kunnen ze eerst nog even rustig boodschappen doen. Dat zijn de gemakken eraan. Ik heb Bitcare vergeleken met andere software aanbieders. Daar krijgt men pas aan het einde van de dag het heen-en-weer schriftje per mail. In de dag zijn de ouders dan niet actief betrokken en dat is met Bitcare wel en stelt gerust.”

 

Vlotte overstap

Veronique vertelt verder dat de overstap heel vlot verliep. “We hebben een maandje de iPad van Bitcare geleend en we waren er zo snel mee weg! Het is makkelijk, het wijst zich heel goed uit en het is niet ingewikkeld. Andere pakketten waren zo ingewikkeld. Ook mag ik altijd even bellen of mailen wanneer ik vragen heb. De support tijdens en na de overstap vond ik erg prettig”.

 

Uitblinken

“De prijs-kwaliteitverhouding is heel goed, op de vlak blinkt Bitcare echt uit! De prijs die Bitcare vraagt is veel meer haalbaar, ook voor kleinere kinderdagverblijven. Anderen zou ik meteen aanraden om over te stappen, dat heb ik ook gedaan! Het vergemakkelijkt alles. Toen we net met Bitcare werkten, zeiden we: hadden we twee jaar eerder moeten doen!

 2200px Bitcare 23sep2015 DSC7943 min

Door onze website te bezoeken gaat u automatisch akkoord met ons gebruik van cookies. Cookie-instellingen kunt u altijd aanpassen. Bekijk ons cookiebeleid (opgenomen in ons privacyverklaring.) om te zien welke cookies we gebruiken om onder andere onze website gebruiksvriendelijk te houden.